Destinasjon Hamarøy

Vakre Hamarøy har naturopplevelsene du lengter etter. Kombinert med unike kulturopplevelser gir Hamarøy deg glede i både hjerte og sinn. Her finner du en oversikt over lokale aktører som kan hjelpe deg med å oppleve området på best mulig måte.

Image aspx Image Id4220751

Hamsunseteret

Hamsunsenteret er det nasjonale senteret for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952).

Steven Holls forunderlige tårn inviterer til oppdagelsesferd og refleksjon rundt Hamsuns skyggesider.

Hamsuns romanfigurer har etterlatt seg spor i byggets arkitektur, og i den store utstillingen kan du utforske Knut Hamsuns omstridte liv og litteratur. Vinduene og balkongene oppmuntrer deg til å se og lytte til det landskapet som Knut Hamsun vokste opp i, og som har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykere.

Les mer

Árran

Árran- julevsáme guovásj / lulesamisk senter holder til på Drag/ Ájluokta. Árran er en samisk fag-, kunnskaps- og kompetanseinstitusjon som utøver samisk museumsvirksomhet, språkvirksomhet, kunstforvatning og kulturvirksomhet, samt driver med forskning, nordområde- og utviklingsoppgaver. Vil du vite mer om samisk kultur, identitet, historie, og kunst, kan Árran være stedet for deg.

Les mer
4 juli 2020 hm dronning sonjafoto lise amundsen
Skutvik godvær 26

Vestfjord Explorer

En av de beste måtene å oppleve Hamarøy på er i full fart gjennom Nesstraumen om bord i RIB, fra kajakk eller på wakeboard.

Vestfjord Explorer leverer standardturer med RIB og har utleie av sportsutstyr her i Skutvik.

Les mer

Tranøy fyr

Å bare være der enten i godt vær eller i storm og oppleve de mektige fjellene, havet, fuglene, midtnattsol, nordlys setter dype spor i kropp og sjel. Her kan du gi deg selv lov til å bare VÆRE og bli omfavnet av naturen og oss.

Les mer
Tranoy Fyr
Landstrykerstien

Landstrykerstien

En turopplevelse vi anbefaler er Landstrykerstien, en av de flotteste turene på ytre Hamarøy. Her får man se Hamarøyskaftet på nært hold, idylliske plassen Nordland og utsikt til vakre Sørdal hvor filmatiseringen av Hamsuns roman Landstrykere fant sted.

Les mer